SITE ÎN LUCRU

Recomandări pentru populație Reguli generale de utilizare a apei în cursul unei inundații

Pentru mai multă siguranță, apa din rețea se poate consuma fiartă și răcită – apa trebuie lăsată să se răcească singură, fără adăugarea de gheaţă;

  • În cazul în care nu este posibilă fierberea apei, dezinfecția chimică a apei contaminate este eficientă pentru eliminarea bacteriilor și a majorității virușilor. Pentru dezinfecția chimică se folosesc preparate cu clor;
  • În zonele rurale, unde apa se consideră nepotabilă, consumați numai apă îmbuteliată sau apă potabilă asigurată de către reprezentanții autorităţilor publice;
  • Preveniți contaminarea apei în timpul depozitării acesteia;
  • Folosiți apa care este sub calitatea apei potabile numai pentru curățenie, spălarea lenjeriei și salubritate. În acest sens, se utilizează numai în combinație cu detergenți.

SFATURI PRIVIND SIGURANŢA ALIMENTARĂ, PENTRU A EVITA ÎMBOLNĂVIREA:

  • Spălați-vă în permanenţă mâinile și spălați ustensilele de bucătărie;
  • Folosiţi apa clorinată pentru prepararea alimentelor și pentru spălarea ustensilelor;
  • Preparați laptele și hrana bebeluşului numai cu apă sigură din punct de vedere microbiologic;
  • Separaţi alimentele neprocesate de cele gătite;
  • Preparaţi alimentele corespunzător din punct de vedere termic;  
  • Păstrați alimentele la o temperatură sigură pentru refrigerare dacă nu au fost consumate în totalitate după preparare;
  • Păstraţi alimentele în recipiente închise.
Previous CONCURS_ 1(unu) POST temporar ocupat până la data de 21.10.2024 inclusiv, aferent funcției contractuale de execuție MEDIC PRIMAR, SPECIALITATE IGIENĂ din cadrul Compartimentului Evaluarea Factorilor de Risc din Mediul de Viață și Muncă.

Lasă comentariu

© 2024 Direcția de Sănătate Publică Brăila.